Пoвнoмaсштaбнe втoргнeння змусилo кoжнoгo з нaс зaмислитись «щo рoбити дaлі?». Виняткoм нe стaли й влaсники мoлoдoї київськoї піцeрії Station Pizza. Xтoсь з ниx пoїxaв зa кoрдoн, xтoсь пeрeвів бізнeс в oнлaйн, xтoсь пішoв зaxищaти крaїну, a xтoсь пoчaв вoлoнтeрити.
Мoлoдa київськa мeрeжa зaклaдів Station Pizza відкрилaся лишe нaвeсні 2021 рoку, під чaс щe нaпружeниx кoвідниx чaсів. У їxніx плaнax булo рoзвивaти культуру вуличнoї їжі тa пoкрити дoстaвкoю до настоящего времени місто. У Києві відкрились одразу неудовлетворительно заклади. Ще Водан відкрили в січні 2022 року, у набираючому популярності, форматі “dark kitchen”. У розвитку мережі допоміг столичний підприємець, екс-власник компанії «Укрспецторг Груп» Рустам Джамбулатов, ставши єдиним інвестором.
Пропрацювавши майже рік, набравши темпів зростання у столичній доставці піци і будуючи плани з розширення мережі, теплая компания точно не думала, що наступні чотири місяці вони проведуть у цеху, який стане укриттям, домівкою та волонтерським центром одночасно. От тиждень після повномасштабного вторгнення, сидячи у підвалі “dark kitchen”, вони намагалися зрозуміти, як бути і жити далі.
У Києві був дефіцит продуктів, а у будинку, -де був цех – багато літніх та безлюдный (=малолюдный) мобільних мешканців. Яко Station Pizza стали одними з перших закладів, які почали волонтерити.
“Ми вирішили, що потрібно використати такий фонд, як велика обладнана стряпущая. Порадилися з нашим інвестором Рустамом, і почали готувати їжу исполнение) мешканців нашого будинку, пенсіонерів та тих, хто ховався у подземка біля нас”, – каже Водан із співвласників мережі закладів Station Pizza.
Вслед за кілька днів общество вийшла на неймовірні обсяги, близько 800-1000 порцій возьми день. Як виявилося, забезпечення їжею людей похилого віку дуже актуальне. Згодом почали готувати в (видах ЗСУ, ТрО, Інституту пульмонології, Охматдиту та дитячого онкологічного центру.
Тоді співвласники й уявити мало-: неграмотный могли, наскільки складними будуть наступні чотири місяці. Вони жили, спали та готували в цеху. Траплялися дні, коль їм вдавалося приготувати 1500 порцій получай день.
Через якийсь часочек команда порахувала, який обсяг вони робили — 25-30 тисяч порцій получи и распишись місяць. Спочатку в таку цифру навіть безвыгодный вірилося, але оптимізувавши процеси, іноді виходило навіть трохи відпочити.
После якийсь час сети Station Pizza, як і багато інших столичних закладів, приставки не- відчинила свої двері исполнение) відвідувачів. Але саме завдяки зусиллям команди співвласників та інвестора Рустама Джамбулатова, жителі Києва вистояли та залишились незламними.